NOUTATISolutii customizate in achizitii publice

Curs Formare Profesionala Expert Achizitii Publice 18 Feb 2013

Curs formare profesionala - Trainer Extreme Training- Diana SPINCIU

Expert achizitii publice, 21-24 MARTIE 2013, Bucuresti

Intr-o lume a afacerilor dominate din ce in ce mai mult de nesiguranta, in ceea ce priveste onorarea ferma a obligatiilor contractuale, devine tot mai atractiva posibilitatea obtinerii unor venituri sigure pe un termen definit, prin abordarea contractelor de achizitii publice.

De unde povine aceasta quasi siguranta?

Analizand in primul rand, „izvorul" achizitiilor publice, acela de a acoperi, prin furnizare, servicii sau lucrari, nevoi „de interes public" rezulta de aici imperativitatea incheierii de catre stat, prin entitatile sale, cu agentii economici de specialitate a contractelor de achizitii sub diverse forme, din fonduri bugetate si alocate inainte de inceperea procedurilor in sine.

Contractele „cu statul", asa cum sunt numite empiric achizitiile publice devin astfel pentru entitatile private obiective bine determinate din punct de vedere al resurselor utilizabile si al veniturilor incasabile.

Acest proces are loc intr-un context legislativ activ, armonizat directivelor europene in domeniu si patronat de foruri cu rol atat de supervizare (ex. ANRMAP – Autoritatea Nationala de Reglementare si Monitorizare a Achizitiilor Publice) cat si de sanctionare (CNSC – Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor).

Cum s-a nascut profesia de „Expert Achizitii Publice"?

Gandirea in sfera achizitiilor publice difera intr-o oarecare masura de cultura juridica: desi principiile de drept si orientarea sunt aceleasi, expertul in achizitii publice urmareste sa gaseasca acea cale legala care sa se adapteze cat mai bine si mai simplu la nevoile conjugate ale autoritatilor contractante, ale agentilor economici si ale publicului beneficiar direct al contractului de achizitie publica.

In acest sens, pe langa gasirea solutiei legale optime, expertul in achizitii publice, realizeaza o ampla cercetare de piata pentru clientul sau, in sensul determinarii tuturor factorilor de care depinde reusita implementarii contractului de achizitie publica.

Expertiza achizitiilor publice impartasita de specialisti in domeniu poate genera pe de o parte, largirea sferei de cunoastere si autoperfectionare pentru angajatii care activeaza deja in bransa, sau crearea unor noi oportunitati de cariera pentru cei care sunt la inceput de drum sau doresc sa se reorienteze profesional. Un curs de formare in domeniul „Expert Achizitii Publice” care sa desluseasca mecansimele de functionare ale domeniului achizitiilor publice, prin abordarea micilor „trucuri” de gestionare a unei licitatii si transformarea „dificultatilor” cu care se confrunta atat ofertantii cat si autoritatile contractante in „bune practici” FACE DIFERENTA.

Cursul propus pentru pregatirea actualilor si viitorilor practicieni in achizitii publice tinde sa acopere intreaga sfera de intindere a acestui domeniu

-       noutati legislative

 -       identificarea tipurilor de proceduri care iau forma achizitiilor publice

-       spete

 -       algoritm de lansare a procedurilor in SEAP

-       cazuri practice de aplicare a teoriei privind achizitiile publice

Pentru informatii si detalii accesati http://www.traininguri.ro/curs-expert-achizitii-publice/